Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Μικρά πραγματεία περί αγωνιστών


Αυτοί οι κ.κ συνέλληνες των οποίων το πτυχίον του «αγωνιστού» υπερτερεί παντός άλλου που έχουν – συνήθως δεν έχουν- από που το πήραν αυτό; Πότε από ποιά σχολή ή σχολείο (υπάρχει και το «Σχολείο ντελικάτων εραστών» του Ρήγα Βελεστινλή που έδινε κι αυτό πτυχία) με ποιό βαθμό, ποιός το υπέγραφε κ.λπ. ενοχλητικά μικροαστικά.
Απάντηση (α ) εύκολη: Η ζωή (ως θεσμός αλλά και ως άνθρωπος). Ανταπάντηση δύσκολη έως δυσκοίλια. Η μόνη Ζωή που γνωρίζουμε σίγουρα είναι η άλλοτε πρόεδρος (θεσμού) η οποία όμως για κάποιους λόγους ούτε καν υπήρχε όταν δίνονταν οι αγώνες από τους κ.κ αγωνιστάς. Λ.χ. Επί επταετίας αυτοί που νύχτα μέρα αγωνίζονταν εναντίον της παρότι οι δικτάτορες κ.λπ. δεν πήραν χαμπάρι ότι τους πολεμούσαν –αλλά τέτοια ζώα που ήταν που να το καταλάβουν- γράφει ο ποιητής ο Φ. Μπαρλάς. Αγωνιστές που γνώριζα 1. Πριν χρόνια στη Λάρισα που ήμουν δι εξετάσεις για δικηγόρος άκουγα ένα περιφερόμενο ντάτσουν να ωρύεται; «Ψηφίστε για δήμαρχο τον, δεν θυμάμαι ποιόν, τον Αγωνιστή». 2. Στα περίπτερα κάποια χρόνια έβλεπα το περιοδικό ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ του αλήστου μνήμης Πασόκ. 3 Υπάρχει και το συνθετικό συναγωνιστές και συναγωνίστριες επί ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ κ.λπ
Απάντηση (β) Η ιστορία. Λίαν θολός θεσμός πέραν του ότι αυτή τη γράφουν και την ξαναγράφουν πάντα οι νικητές στο σύνολο ή τις λεπτομέρειές της κάθε φορά ακόμα και στους πλέον εφήμερους αγώνες όπως λχ, σε μια παρτίδα τάβλι ή ένα αγώνα σκάκι.
Αρα;
- Τι άρα;


Δεν υπάρχουν σχόλια: