Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ρόδου μοσχοβόλημα...


Μεταξύ 28ης Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου, τέλος χειμώνος κι έναρξη έαρος, υπάρχει μια κρυφή μέρα, η 29η Φεβρουαρίου η οποία λανθάνει επί 3τίαν και εμφανίζεται στην 4ετία. Είναι μια γλυκιά, γοητευτική μήπως και γητευτική μέρα; Τότε είναι που εμφανίζονται οι ποιητές κι οι «ευνοημένοι» από την ιδιαιτερότητα του χρόνου ότι γεννιούνται «Πάνω σε μια χειμωνιάτικη αχτίνα» και «στο γέλιο του Μαρτιού».
- Μάριε τι είναι ο Σεφέρης;
-Ποιητής...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Παρά τον ποταμόν...


Οσονούπω "Ανατέλλει το έαρ της νηστείας και το άνθος της μετανοίας", είπε την ώρα που φεύγαμε. Να δούμε...

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Προς Θεσσαλονικείς β



«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη...», όχι βέβαια αλλά όλο σ’ αυτήν γυρίζω (τώρα με αραιότερους κάπως ρυθμούς). Ετσι την Παρασκευή 21η Φεβρουαρίου στο υπερώον του Βιβλιορυθμού οίκου βιβλίων κ.λπ. (Β. Ηρακλέους 47) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου (μου) «Το σκαληνόν τρίγωνον της αμαρτίας" από τον κ. Ηλία Κουτσούκο και την κ. Αννα Κουστινούδη, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Η παραπάνω έντυπη ειδοποίηση, δημιουργία του Σωτηρίου Σιουτζιούκη - επέχει θέση επίσημης(!), μάλλον ζεστής, αγαπητικής προσκλήσεως.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφία ημέρας


Παντοπωλεία


Πριν βρεθούμε την άλλη Τσικνο-Παρασκευή μετά του "Σκαληνού" μας στο υπερώον του Βιβλιορυθμού Θεσσαλονίκης κάνουμε μια στάση αύριο Σάββατον ("Κύριον τον Θεόν σου") μεσημέρι στη Βέροια ίνα εμφανίσουμε, λέει, στο κοινό των εκεί Βοϊοτών "Τα παντοπωλεία" του παλιού καιρού όπου εντός τους παίζονταν η χρωμολιθογραφία "Ο πωλών τοις μετρητοίς κι ο πωλών επί πιστώσει".

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

...Ω βιβλιοϋπερωκεάνειον βουλιάζεις και πλέχεις


Τα νυν «πάθη» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
                                                           

Το είδαμε στην χθεσινή ΑΥΓΗ της Κυριακής (9-2-2014) και το μεταφέρουμε αυτούσιο παρακάτω. Αφορά τα πάθη των Βιβλιοθηκών (δημόσιες και δημοτικές) μεταξύ των οποίων και η Δημοτική

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οιονεί κολακείες




«Η κολακεία είναι τροφή των ανοήτων (ως γνωστόν) αλλά και οι πιο σοφοί πότε πότε αρέσκονται να τσιμπολογούν λίγο απ’ αυτήν». Αυτό λέει ρητό και το επαναλαμβάνω τακτικά και ξεκάρφωτα.