Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Την επαύριον κ.λπ.


Προσπάθησα να ξεφύγω από τη στερεότυπη περιγραφή μιας εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου, αφού πρόκειται για ένα βιβλίο του Βασίλη Καραγιάννη -Β.Π. Καραγιάννη επί το συνηθέστερον και το αναγνωρισιμότερον, ΒΠΚ για λόγους οικονομίας παρόντος κειμένου-.


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οδός χαμένων ποιητών


Ελαβα μόλις τη ευγενική αποστολή της οικογενείας του και δια του ταχυτάτου ταχυδρομείου τον β΄ τόμο των ποιημάτων (απάντων του) του Γινωτου﷽﷽﷽﷽﷽ταθμευαν πιητΘΜΡΝΣ φιερωμενο στην πρυδρομειου τον βάννη Βαρβέρη (εκδ. Κέδρος) τμής ένεκεν όπως δηλώνει η σφραγίδα του οίκου.
         Εσυγκινήθην ορισμένως.
        

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ν. Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ (+13-1-1993)




Από το "Αρχείον" βιβλίον Έρωτος...

...Ερμάριον δύο
ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΝΑ
1. Σειρά άρθρων και φωτογραφίες από τον πανηγυρισμό των καρναβαλιών ανά την υφήλιο.
β. Ομάδες Δυτικομακεδόνων εγκατεστημένων από ετών στη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό, χορεύουν τον λεγόμενο «Σκόρπιο» αισχρολογούντες φαιδρά, στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας των Κοζάνης.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Λόγος υπέρ των "Σκαληνών αμαρτιών κ.λπ." του ελλογιμωτάτου Πάνου Θεοδωρίδη


Ήρτε και το διάβασα. Πυκνό, μικρό, αυτοφυλλίζεται εκεί που πρέπει. Ο Καραγιάννης ανήκει σε μιά δυσεύρετη φάρα γραμματικών. Μπορείς να τον συγχέεις με τον Πεντζίκη στα πενήντα του, αλλά η δική του Αρχιτεκτονική διαφέρει. Δεν είναι συγγραφέας συνειρμών, όπως δείχνει. Αν δεν παραπέμψει σε κάτι που είδε γραμμένο, και μάλιστα υπό την καταληψία της λογοτεχνίας, δεν υπάρχει.
Το αποτέλεσμα είναι δηκτικό, ιλαρό και περιπετειώδες. Συγγραφείς, φίλοι, επισκέψεις, πολλά ταξίδια, είναι μιάς μορφής διαλογικές αναμετρήσεις με την γραμματολογία. Πένθιμοι και κορδακιζόμενοι δειπνοσοφιστές. Το πήγα μονορούφι και θέλει κι άλλο. Παραδόξως, ενώ αυτό το ύφος το χαιρόμαστε να διατρέχει τα σχόλιά του στην Παρέμβαση και τα συνεχή και νουνεχή στο μπλοκ και φβ, σταχωμένα σε βιβλίο ηχούν διαφορετικά.
Εμμονικός, εμμανής, γουστάροντας διπλά και τρίδιπλα, δίπλα πόρτα με πλήθος νεκρών φίλων μας, αναμετρώμενος εις το διηνεκές με τύπους σε στύλ Ευθυμίου Μπουντώνα και Αντωνίου Κεραμοπούλλου, ευγενής και πυροβολώντας με μάουζερ ακόμη και το πτεράκι -χνουδάκι που φεύγει από τα κλωσσόπουλα του λόγου, ο σερ Μπάζιλ είναι ευφυές μέρος του λόγου. Συγχαίρω και ευχαριστώ.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ειδήσεις δια τα Δυτικομακεδονικά μέρη


Μια γκροτέσκο ιστορία διαδραματίστηκε στο μεταπρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Αργους Ορεστικού του νομού Καστοριάς. Πρωταγωνιστής ο σπαραξικάρδια θορυβώδης βουλευτής της

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014